Gy.I.K.

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések (Gy.I.K.)

Mit lehet egy 20 órás tanfolyamon elsajátítani?

Egy teljesen kezdő hallgató megtanulhatja egyszerűbb szoknyák vagy nadrágok elkészítését. Persze az elsajátított tudás mértéke mindig függ az egyén képességétől, munkatempójától, türelmétől, pontos munkavégzésétől.

Tanfolyamaink nem gyorstalpaló kurzusok, az a feladatunk, hogy az igényes varrásra tanítsuk meg hallgatóinkat.

A varrás lényege a gyakorlás.

Mi a 20 órás varrótanfolyam tematikája?

Az induló csoportok szinte kivétel nélkül vegyes csoportok. Vannak benne új hallgatók és visszatérők is. Az első órán a visszatérő hallgatók már önállóan ki tudják választani mit szeretnének varrni és el tudják kezdeni a munkát, míg a tanár az új hallgatókkal átveszi mire kell odafigyelni méretvételnél, megmutatja hogyan kell használni a Burda és hasonló hobbi-varró újságok szabásmintáit, megismerteti a hallgatókat a varrógép alapvető funkcióival, stb. 
Az új hallgatók kiválasztják a tudásukhoz megfelelő szintű ruhadarabot (kezdőknél ez általában szoknya vagy nadrág). Megtanulják kivenni a szabásmintát az újságból, a kész szabásmintát az alakjukra igazítani, ha szükséges. Megtanulják a helyes felfektetést, ráhagyások, stb. Textildarabok összeállítása, sorrendiség, ragasztós közbélés használata, húzózár bevarrása, gombok, kapcsok, felhajtás, hólozás, stb.
Célunk, hogy a tanfolyam elvégzése után az új hallgató otthon már képes legyen hasonló nehézségű ruhadarabokat önállóan is elkészíteni. 
Aki mégis elakadna otthon, azoknak ajánljuk a varróklubbunkat, mely általában a hónap első péntekén kerül megrendezésre.

Mi az a Varróklub?

A már nálunk tanult hallgatók számára ajánljuk „zártkörű” varróklubunkat, ahol tanáraink, a megszokott környezetben segítséget nyújtanak az otthon felmerült problémák megoldásához. A varróklub általában a hónap első péntekén kerül megrendezésre, kivéve, ha az mukaszüneti nap, olyankor a második pénteken tartjuk. Augusztusban nincs klub!

Klub-kedvezmények:

– klubtagjaink kedvezményt kapnak varrótanfolyamaink árából

– klubtagjaink tagsági idejük alatt 10%-os vásárlási kedvezményt kapnak a budapesti Burda Stúdióban.

Mennyibe kerül a 20 órás tanfolyam (2024. március 1-jétől)?

Normál ár: 39. 000 forint.

Klub tagoknak, visszatérő hallgatóinknak, 65 év felettieknek és érvényes diákigazolvánnyal rendelkezőknek 35 000 forint.

A tanfolyam árának befizetésén felül még milyen kiadások várhatók?

A tanfolyam alatt az összes felszerelést (varrógép, tisztázógép, cérna, olló, stb.) az iskola biztosítja, kivéve a megvarrandó anyag költségét és egyéb kellékeket (húzózár, gumi, közbélés, gomb, stb).

Kik tanítanak a tanfolyamon?

Tanáraink modellező szabászok, varrónők, akik a tanítás mellett a mai napig is a szakmában dolgoznak, ismerik annak fogásait, fortélyait. Az elmúlt 25 év oktatási tapasztalatával tanítják, segítik, irányítják varrni tanuló diákjainkat.